BUDAPEST ROOFTOP CINEMA

RÓLUNK

A BUDAPEST ROOFTOP CINEMÁt (BRC) 2013-ben a mozi iránti szerelem hívta életre – a hagyományos kertmozik, a trendi rooftopbárok és a megunhatatlan klasszikus filmek találkozásából született Budapest egyik legizgalmasabb filmes kezdeményezése.

A BRC csapata küldetésének tekinti, hogy különleges helyszínen különleges filmélményt nyújtson a lelkes mozibarátoknak. Szeretnénk megmenteni a kihalófélben lévő kertmozik örökségét, ezért a város fölé emelkedve, a csillagos ég alatt tartjuk rendezvényeinket. Éveken keresztül a legendás Corvintető, későbbi Corvin Club tetőteraszán, Európa legnagyobb alapterületű tetőmozijában vetítettünk, ezt a helyszínt azonban elhagyni kényszerültünk.

Egy kis kitérő után így érkeztünk meg a Mammut 2 (1024 Budapest, Lövőház utca 2-6.) tíz éve nem használt tetőteraszára – nevezzük eztán csak Mammuttetőnek –, ahol új helyszínt építettünk a filmek szerelmeseinek.

2020 tavaszán kialakult helyzetet mérlegelve született meg a Westend Drive-in Cinema projektünk. A kultikus, rég elfeledett autósmozik hangulatát hozta vissza a nyári időszakban a belváros közepén. Sokan szerettétek, hiszen a nézők akár autó nélkül is érkezhettek köszönhetően a helyszínen bérelhető autóknak.

Jelenleg a Mammuttetőn találhattok minket, visszatérve a kertmozik örökségéhez élvezzük együtt a kult és klasszikus filmeket. A célunk olyan vetítéseket szervezni, melyek nemcsak rendszeres kikapcsolódásként, de különleges, közösségi filmélményként kirántja a filmbarátokat a nyűgös nyári hétköznapokból – egyenesen a város fölé.

Mammuttető Filmklub
Budapest, Mammut Bevásárlóközpont 2.
Lövőház utca 2-6, 1024 , A mozi a központ 4. emeletén található.